Спиране на игрите за неопределено време  
 
€20Betfair
 
     
Betfair
 
     
Bwin
 
     
Efbet
 
     
7777
 
     
Winbet

Betfair се отдръпва от България

28.11.2012

 Betfair стана поредната голяма компания, която се дистанцира от българския онлайн пазар. От борсата за залагания съобщиха, че от 4 февруари спират версията на сайта си на български. Засега родните клиенти ще могат да използват сайта, но само на различен от своя език.

 

 Компанията не дава конкретна причина за това свое решение. Най-вероятно обаче има връзка с приетия тази година Закон за хазарта в България. Заради абсурдо големия налог върху оборота нито един букмейкър не може да работи на печалба, освен ако не редуцира драстично предлаганите коефициенти. Някои компании обсъждат въвеждане на такса процент от печалбата, което също ощетява клиента и прави нелегалните букмейкъри много по-атрактивни.

 

 За Betfair ситуацията е още по-сложна, защото печалбата на компанията е само 5% от печелившите залози на клиентите и чистата печалба не е повече от 1% от оборота. Така компанията просто не може да съществува при налог върху оборота, какъвто бе въведен в няколко европейски държави. Затова и борсата бе принудена да затвори за клиенти от Германия и Гърция този месец.