Спиране на игрите за неопределено време  
 
€20Betfair
 
     
Betfair
 
     
Bwin
 
     
Efbet
 
     
7777
 
     
Winbet

Moneybookers става Skrill

16.11.2010

Най-популярният електронен портфейл в Европа - Moneybookers, ще смени името си догодина, съобщиха от компанията. Новото име ще бъде Skrill, което означава "пари" или "кеш" на английски.

 

Според директора на компанията Мартин От, една от причините за промяната е стремежът новото име да се използва като глагол. В английския език думи като "гугъл" и "скайп" започнаха да заместват по-дългите "търсене в интернет" или "разговор по Skype". Надеждата е някой ден "скрил" да се използва вместо "изпращане на пари онлайн"

 

 

По-вероятна причина за промяната обаче е желанието на настоящите собственици от Близкия Изток да продадат компанията, след като успяха значително да вдигнат цената й през последните три години. Първият опит за сделка се провали, но през следващите няколко месеца се очаква да бъдат продадени акции на стойност 200 млн. паунда.

 

 

Все пак името Moneybookers ще остане в историята като първия електронен портфейл получил лиценз от Британската комисия по финансов надзор. Със своите регистрирани 15 млн. клиенти и 70 хил. търговци компанията получи приз за най-бързо развиващата се частна компания на Острова за 2010 г.

 

 

На нас обаче Moneybookers ни е най-скъпа заради заслугите й в създаването на конкуренция в развлекателната индустрия у нас. И до днес това е най-комфортният начин за депозит и теглене. Известен факт е и "българската връзка" в компанията, която все още има нашенци на ръководни постове, а част от дейността й се извършва от София.

 

Още за Moneybookers.