Спиране на игрите за неопределено време  
форуми » Спортни прогнози » Други спортове » Оскари - 2018

Оскари - 2018

8292
автор
#1 direct     19 February 2018 15:55

По заявка на Ballto ще драсна няколко реда за Оскарите тази година. Уточнявам, че е доста късно, защото всички други награди вече минаха, а те са основен индикатор за това, което ще се случи на 4ти март.

В 4-те основни категории за актьори, режисьор, анимация, адаптиран сценарий и някои други нещата са категорични. Там едни и същи хора обраха наградите на различните гилдии, глобуси, бафта и т.н. така че не би трябвало да има изненади. Намират се коефициенти до към 1.3, което е сериозно валю, като се има предвид, че аз лично нямам спомен да е ставала изненада при подобна ситуация. Например в Бетфеър Гийермо дел Торо (режисура) е 1.2, а Сам Рокуел (поддържаща мъжка роля) е 1.3.

Интересни са категориите за най-добър филм и оригинален сценарий. След вчерашния фурор на "Три билборда..." на наградите БАФТА "Формата на водата" вече не е очевиден фаворит. Аз лично съм фен и на двата филма и нямам предпочитания, но си направих лек фрий бет за "Формата...", като покрих залога с "Три билборда..." По-логично обаче ми се струва Дел Торо да си вземе заслужения първи оскар за режисура, а "Билбордите" да вземат за най-добър филм.

При оригиналния сценарий нещата също са 50/50, но там ситуацията е още по-благоприятна за залагане, защото двата фаворита и в момента се намират на 2.50. Това дава 25% възвращаемост при почти нулев риск. Ако различен филм от Get Out или Билбордите вземе наградата, това може би ще е най-голямата изненада в историята на Оскарите.
831
#2 brotolev     22 February 2018 15:46

Lady Bird ако вземе този оскар за оригинален сценарий то това ще е манипулация от твоя страна!!
8292
автор
#3 direct     26 February 2018 17:57

Ако вземе, наистина ще е манипулация. Този филм ще си остане само с петте номинации, което никак не е малко. Не взе нито една награда на гилдия, нито БАФТА. Взе глобус благодарение на отделната категория за комедия. Единствен вариант да вземе Оскар (няма да се случи) е да дадат по линия на феминистките движения в момента в Холивуд, защото е на жена режисьор и сценарист.

Ако бях член на Академията, щях да гласувам за Билбордите за филм и оригинален сценарий.

Потребители, които преглеждат раздела в момента - регистрирани (0), гости (1):
Отиди на: